Contact

B-dul Mamaia 493B, Mamaia, Jud Constanţa

+40 724 240 909

infoaquamarine@yahoo.com

  Dana Sirca Petrescu

  Am absolvit Facultatea de Psihologie si am inceput psihanaliza cu Profesorul Vasile Dem Zamfirescu. Dupa mai bine de trei ani am renunțat la ideea de a mă specializa in psihanaliza si am studiat o vreme psihologia transpersonală, lucrând cu Profesorul Ioan Mânzat si alți specialiști din Franța, alături de care am participat la workshop-uri de Respirație Holotropică.

  În paralel am studiat filozofia Taoista cu Maestrul Mantak Chia in Thailanda.

  Am aflat deTerapia Rațional Emotivă si Comportamentală a lui Albert Ellis, o forma modernă a Terapiei Cognitiv-Comportamentale ce se inspiră din filozofia Buddhistă,  si am mers la New York, unde am avut șansa să-l cunosc personal și să studiez obținând certificatul de terapeut avansat în REBT.

  În paralel am continuat cu practicile Taoiste si am descoperit Yoga.

  In 2007 am absolvit cursul de instructor Yoga in Franta. Am continuat să mă specializez și perfecționez, în special in tehnicile de respirație, și am absolvit un curs de tehnici avansate de respirație in anul 2009.

  Dorind sa aprofundez meditația ca instrument terapeutic, vizând în mod special auto-reglarea emoțională, am aflat de tehnica provenită din buddhism si practicată la scară largă în prezent, Vipassana. Am partcicpat la mai multe cursuri de câte 10 zile și în prezent mențin o practică constantă pentru purificarea si re-educarea minții.

  Am continuat formarea în psihoterapie cu unul dintre cei mai renumiți profesori din Romania, Daniel David de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj. M-am specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentală si am inceput a profesa efectiv în 2010, la propriul cabinet în Bucureșți și online.

  Am avut oportunitatea sa lucrez cu persoane ce prezentau tulburări precum anxietatea, depresia, atacuri de panica și am observat că tehnicile de respirație și relaxare au un impact benefic asupra acestora, reducând semnificativ anxietatea si oferind posibilitatea gestionării mai eficiente a atacurilor de panică.

  În 2016 am absolvit Masteratul de Psihologie Clinica si Consiliere si am obținut competențe in psihologie clinică si consiliere psihologică.

  În ultimii ani m-am împărțit între Anglia și România, lucrând mai mult online. Am dvenit membru al organismelor ce controlează profesia de psihoterapeut în Marea Britanie, precum BACP și HCPC.

  In prezent trăiesc la malul Mării Negre și ofer ședințe de terapie holistică în care îmbin elemente din Terapia Cognitiv-Comportamentală cu tehnici de respirație și relaxare din Yoga, iar atunci când se dorește folosesc tehnici de meditație.

  Certificări obținute

  • psihoterapie cognitiv-comportamentala (CBT)
  • terapie rational-emotiva si comportamentala (REBT)
  • terapie psihosexuala
  • consiliere cuplu
  • psihologie clinica si consiliere adulti si adolescenti
  • tehnici re-educare respiratorie si relaxare tip biofeedback
  • reducerea stresului prin meditatie si yoga 
  • Remedii florale Bach